Ispitivanje čistoće novog freona R1234yf u sistemu klime

U servis klime smo uvrstili uslugu Ispitivanja čistoće rashladnog sredstva u sistemu auto klima, uređajem za identifikaciju rashladnog sredstva R1234yf.

Već smo napomenuli da je početkom 2012. godine počela proizvodnja vozila sa klima uređajima koja koriste novi freon R1234yf. Novo rashladno sredstvo je razvijeno pre svega zbog očuvanja životne sredine. Ekološki freon je počeo da se koristi 2012. godine a svi proizvođači vozila biće u obavezi da ga koriste od 2017.g. Praktično sva nova vozila će imati klima uređaj sa novim rashladnim sredstvom.

Zašto se radi analiza kvaliteta freona R1234yf?

Za servisiranje auto klima sa novim freonom, potrebna je najnovija servisna oprema koju nemaju svi servisi auto klima. Takođe je novi freon mnogo skuplji od starog R134a. Dešava se da servis obavi servisiranje novog sistema starim freonom ne vodeći računa o posledicama.

Oprema za ispitivanje čistoće rashladne tečnosti R1234yf

Upotrebom najsavremenijeg uređaja za Identifikaciju rashladnog sredstva R1234yf obezbeđujemo brzo, jednostavno i tačno određivanje koncentracije novog freona u R1234if rashladnim sistemima. Korisnik dobija štampani izveštaj kao potrvrdu o izvršenom merenju.