Kompanija Shell 11. godinu za redom proglašena je za najvećeg dobavljača maziva na svetu

Na taj način je obeležila ulazak u drugu dekadu nespornog vođstva u svetu maziva!

Shell drži vodeću poziciju na svetskom tržištu

Shell drži vodeću poziciju na svetskom tržištu sa tržišnim udelom od 11% i u tom smislu prodaje 4.400 kilotona maziva t.j. gotovo 5 milijardi litara gotovog proizvoda, ravnomerno raspoređeno između prodaje maziva za putnički sektor, industrijski i sektor transporta.

U izveštaju je utvrđeno da je Shell Lubricants lider na tržištu na tri od 16 pojedinačnih tržišta obuhvaćenih ovim izveštajem: Malezija, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države. Kompanija Shell Lubrcants se takođe nalazi na prve tri pozicije na još deset tržišta: Argentina, Kanada, Kina, Nemačka, Austrija i Švajcarska (DACH), Indonezija, Meksiko, Filipini, Saudijska Arabija, Južna Afrika i Tajland.
Shell se po svojoj tradiciji i kvalitetu izdvaja od ostalih kompanija. Danas broji 40 postrojenja za proizvodnju (namešavanje) ulja, 5 postrojenja za proizvodnju baznog ulja i 10 postrojenja za proizvodnju masti. Kvalitet njegovih proizvoda je nesumnjiv i vrlo prepoznatljiv i zato Auto Mika nudi svojim klijentima najbolja ulja iz Shell programa..

*Rezultate poslednjeg istraživanja objavila je agencija Kline & company u izdanju 15th Edition ‘Global Lubricants Industry: Market Analysis and Assessment: 2016-2026 report.