AUTO DELOVI 

Srce svakog automobila je motor. Pokreće ga energija nastala sagorevanjem goriva. Ona je zaslužna za pokretanje klipova u cilindru. Preko radilice, spojnice i menjača vrši se potom, prenos snage na točkove.

Da bi gorivo dospelo u motor potreban je čitav sistem za napajanje: rezervoar za gorivo, dovodna i povratna cev, prečistač za gorivo, pumpa za gorivo, karburator, pumpa visokog pritiska i dizne visokog pritiska.

U delove za kola spadaju i razvod motora, prečistač vazduha, turbo kompresor, auspuh, zamajac, spojnica, kvačilo, menjač, diferencijal, točkovi i amortizeri.

Dosad smo pobrojali više od 20 delova i tu nije kraj spiska! 

Osnovni zadatak akumulatora je da obezbedi struju elektropokretaču („anlaseru“) za pokretanje motora. U njemu se čuva električna energija. Zaslužan je i za osvetljenje u kolima i rad farova. Vodite računa da isključite farove i svetla u autu, nakon završetka vožnje, jer to može istrošiti akumulator.

Potrošni delovi za kola, koje je potrebno često menjati su metlice brisača, filteri, svećice, grejači, kaiševi, španeri, pumpe za vodu, kočione pločice/paknovi i diskovi. Sve ih možeš uzeti iz asortimana Auto Mike.

Automobili imaju kontrolnu tablu, volan i sigurnosne pojaseve. Sigurnosni pojasevi u starijim modelima kola su samo za prednja sedišta. Dok, noviji automobili po pravilu imaju pojaseve i za putnike na zadnjem sedištu.

Auto Mika je na početku svog rada imao asortiman auto delova iz programa zastava, yugo i lada. Vremenom je došlo do proširenja ponude. Danas imamo auto delove za sve tipove vozila. Pored toga, kod nas možete uzeti sve što vam treba od auto elektrike, akumulatore, auto kozmetiku i ulja raznih namena.