Auto Mika servisi nude kompletan pregled vozila, usluge redovnog servisa kao i ostale servisne usluge.

Mnogi najčešće biraju upravo auto kao prevozno sredstvo za neka duža putovanja, na primer za putovanja u inostranstvo ili na more. Zbog čestih gužvi i visokih temperatura leti, važno je da se vaše vozilo nalazi u dobrom stanju kako biste bezbedno putovali.

Navodimo 8 korisnih saveta pred putovanje na more:

  1. Pre nego što krenete na more, potrebno je proveriti ispravnost vozila. To uključuje proveru nivoa ulja u motoru, stanje guma i pritisak u njima, količinu vode u rashladnom sistemu kao i količinu tečnosti za pranje stakala.

2. Kako biste izbegli vrućine, savetuje se da se putuje noću ili u ranim jutarnjim satima.

3. Pre polaska na godišnji odmor, vozači moraju prekontrolisati i stanje osnovnih delova automobila.

4. Za bezbednu i udobnu vožnju neophodni su tehnički ispravno vozilo i zdrav, odmoran vozač. U slučaju umora, slabosti ili nervoze, na vreme se zaustavite, osvežite i odmorite.

5. Nemojte zaboraviti da ponesete dovoljno tečnosti kao što su voda, čaj ili sokovi i, za svaki slučaj, dovoljno hrane. Takodje, poželjan je pun rezervoar goriva, a pre putovanja treba prekontrolisati vazduh u pneumaticima i da li imate dovoljno ulja.

6. Umor se najčešće javlja nakon što ste vozili 200 do 500 kilometara, zavisno po kakvom putu vozite, najčešće između drugog i sedmog sata vožnje.

7. Potrebno je provetravati vozilo, pre ili za vreme vožnje, ali ni sa tim ne treba preterivati. Preporučljivo je da temperatura u vozilu bude pet stepeni niža nego napolju.

8. Pre polaska na put informišite se o vremenskim prilikama i stanju na putevima, kao i mogućim alternativnim pravcima, a brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uslovima na putu. Naravno, bez obzira gde putujete, važno je pridržavati se saobraćajnih propisa i znakova.

Nakon ovih korisnih saveta, ostaje vam samo da uživate u slanoj vodi i suncu!