Vožnja od 8-9 sati je pravi izazov, a dobro poznate gužve retko koga zaobidju. Veoma je bitan i put do samog odredišta i zato uživajte u svakom kilometru. Postoje sjajni načini da putovanje bude zadovoljstvo i ako se na vreme organizujete, vaš odmor će početi onog trenutka kada sednete u automobil.

Navodimo četiri sjajna trika kako da vam putovanje bude uživanje:

  • Napravite od svog automobila oazu zadovoljstva

Višesatni put biće vam udobniji ukoliko se postarate da u automobilu pri ruci imate sve što može da vam olakša. Dovoljno rashladjene vode se podrazumeva, poneka voćka, keks. Vlažne maramice, jastučić za putovanje, sprejevi na bazi termalne vode za osvežavanje kože – sve to može pomoći da putovanje bude ugodnije. Siguran način da putovanje bude mnogo opuštenije i lakše je muzika. Pojačajte, pevajte i uživajte!

  • Pravite pauze

Mnogi pauze shvataju kao nešto što ih odrvraća od željene lokacije i produžava putovanje, ali imajte na umu da pauze mogu da ponude nova iskustva i budu pravo zadovoljstvo. Pre nego što krenete na putovanje istražite rutu kojom ćete ići, okolna mesta i preporuke drugih turista. Sigurno se u blizini nalazi lokacija na kojoj možete napraviti pauzu za ručak, odmoriti i napuniti baterije za dalje. Na ovaj način, ne samo da ćete skupiti energiju za nastavak putovanja, već ćete obogatiti svoje letovanje novim iskustvom u do tada nepoznatom mestu.

  • Kafa kao stvorena za putovanja

Ne zaboravite da se dugačko putovanje najbolje prekrati dobrom kafom koja će vas razbuditi i oraspoložiti. Napravite kratku pauzu na pumpi ili u kafiću ili jednostavno ponesite kesicu kafe koju ćete razmutiti u vodi i opuštanje može da počne.

  • Obucite nešto udobno i slojevito

Ponesite lagan duks ili džemper koji ćete imati pri ruci. Takodje, naočare za sunce, udobne pantalone ili trenerka olakšaće vam putovanje.

Neka put do vaše destinacije bude pravo uživanje, vaš Auto Mika!