Nije potrebno puno vremena da se brava na automobilu zaledi, ali kada se to dogodi, može da stvori puno problema. Zimska jutra mogu biti prilično problematična kada je u pitanju vaš automobil. Potrebno je samo malo vode da se brava zamrzne, pa da ujutro ne možete da uđete u svoj automobil. To može da se desi ako vam je auto bio napolju cele noći ili ste ga oprali neposredno pre pada temperature. 

Saveti kako da odledite zamrznutu bravu na automobilu

Locirajte najmanje zaleđena vrata

Ako vam je jedna strana automobila bila na suncu, velika je verovatnoća da vrata na toj strani automobila nisu zaleđena. Ako uspete da otvorite vrata, polako pokušajte da otvorite zaleđena vrata sa unutrašnje strane. Takođe, ukoliko su sva vrata zaleđena, pokušajte da uđete u automobil kroz gepek.

Zagrejan ključ

Ne preporučuje se upotreba tople vode, jer brave automobila imaju tesne zaptivke i voda teško može doći unutra da otopi led. Štaviše, topla voda se može smrznuti, a situacija se još pogoršava.

Ubacivanje ključa u bravu takođe nije idealno rešenje. To može rezultirati slomljenim ključem ili slomljenom bravom.

Ukoliko ipak želite da pokušate sa ključem, zagrejte ključ upaljačem i ubacite ga u bravu. Vodite računa da ključ ne bude vreo već samo topao na dodir i pazite dok grejete ključ da plamen ne bude blizu ključa. Toplota bi trebalo postepeno da topi led, pa ponovite postupak nekoliko puta.

Sredstvo za odleđivanje

Najbolje rešenje za otvaranje smrznute brave je upotreba sredstva za odleđivanje brave.

Naša preporuka je Motip DoorLock De-Icer.

Brzo odleđuje zamrznute komponente mehanizma za zaključavanje i resetuje njegovu pokretljivost, bez oštećenja. Posebna mlaznica za nanošenje omogućava lako nanošenje prskanja direktno u bravu radi oslobađanja mehanizama. Odlično funkcioniše na vratima automobila, nosačima za skije, prtljagu, katancima, kućnim i garažnim vratima, poštanskim sandučićima i još mnogo toga. Efektivno do -20 ° C.

Uvek uz Vas, Vaš Auto Mika.