Udarci kamenčića, grebanje istrošenih brisača, prljavština nakupljena na brisačima, nepravilno pranje, agresivno skidanje ptičjeg izmeta…
Sva ova oštećenja šoferšajbne mogu dosta da smetaju u vožnji, ali postoji rešenje.
Na vetrobranu mogu da nastanu razna oštećenja, s obzirom na to da je izložen mnogim negativnim efektima i u vožnji i dok stoji. Ta oštećenja mogu da budu u vidu sitnih rupica, dubljih i plićih ogrebotina, kao i ogrebotina koje su vidljive samo u nekim specifičnim uslovima – danju neprimetne, ali noću „razbacuju“ svetlo drugih vozila i tako smetaju vozaču.

Postoje li vetrobrani koji ne bi smeli da se poliraju?

Vetrobrani izrađeni od pleksiglasa ne bi trebalo da se poliraju zbog velikog zagrevanja površine prilikom poliranja koje bi moglo dovesti do pucanja samog vetrobrana.

Koliko duboke ogrebotine mogu da se ispoliraju?

U velikoj meri mogu se ukloniti površinske ogrebotine, nastale tokom struganja leda, tragovi od brisača, kao i druge blaže ogrebotine nastale mehaničkim oštećenjem prilikom vožnje. Ono što ne može da se ukloni su duboke ogrebotine i oštećenja nastala udarcima kamenčića.
Ukoliko volite sami da vodite računa o svom mezimcu i imate odgovarajuću opremu za poliranje šoferšajbne, preporučujemo vam Sonax Profiline pastu za poliranje stakla koja je veoma ekifasna za uklanjanje svih površinskih oštećenja.

U Auto Miki možete pronaći sve tipove auto kozmetike za vase ljubimce jer smo mi tu zbog vas!
Za sva dodatna pitanja, uvek na raspolaganju,
Vaš Auto Mika!