Napravite ček-listu pred putovanje.

Planirate da automobilom idete na godišnji odmor. Ako ne želite da se sve pretvori u veliku zbrku i da ne znate šta ćete pre, na vreme razmišljajte o neophodnim proverama i dobroj organizaciji.

Nekoliko praktičnih saveta pred putovanje automobilom:

  • Proverite automobil pred putovanje

    Pre nego što uopšte krenete sa organizacijom, neophodno je da se vozilo prekontroliše u ovlašćenom servisu. Ukoliko vam se bliži redovan servis, možete kontrolu obaviti neposredno pred put. U svakom slučaju, obavezno proverite ulje, kočnice i gume. Neke od ovih stvari možete i sami da obavite. Za sve ostalo tu je vaš Auto Mika.

    Auto Mika servise čini tim profesionalnih ljudi okupljenih sa jednim ciljem- ponuditi našim klijentima visok nivo usluge, brzinu, efikasnost i povoljne cene.

  • Spremite papire

    Na vreme pripremite vozačku i saobraćajnu dozvolu, polisu osiguranja, ličnu kartu, pasoš. Skenirajte dokumenta i takve slike čuvajte na vašem e-mail nalogu za svaki slučaj.

  • Ažurirajte navigaciju

    Navigacija je postala neophodno sredstvo za snalaženje ukoliko putujete. Zamislite situaciju da lutate, dok vam decu hvata nervoza na zadnjem sedištu. Dakle, postarajte se da mape na vašem navigacionom uređaju budu ažurne.

  • Pripremite pribor za prvu pomoć

    Pravi trenutak je da pred putovanje proverite da li posedujete svu neophodnu opremu u automobilu. Podsećamo: kompleti za prvu pomoć moraju biti standardizovani.

  • Upišite važne brojeve

    Na putovanju se uvek mogu dogoditi nepredviđene okolnosti, pa tako možete izgubiti telefon ili novčanik. Da biste mogli da nastavite odmor bez dodatnog stresa, ne bi bilo loše da imate pri ruci par brojeva koje možete okrenuti u slučaju da vam je potrebna pomoć.

  • Ponesite rezervni ključ

    Zaboravili ste ključeve u automobilu i ne možete da uđete jer je zaključano. Zamislite da vam se ovakva neprijatnost dogodi kada ste kilometrima daleko od kuće. Zbog toga rezervni ključ obavezno nosite sa sobom.

  • Pravilno se spakujte

    Dan pred put, ravnomerno rasporedite teret po prtljažniku. Teže stvari idu na samu klupu, dok sigurnosni trougao i komplet prve pomoći moraju biti lako dostupni. Pravilo je da ukoliko imate krovni nosač, teret ravnomerno rasporedite i da u njega ne stavljate čvrste kofere. U narednom blogu, daćemo vam nekoliko sjajnih saveta kako da se spakujete za putovanje automobilom.

    Uvek uz vas, vaš Auto Mika.