Izaberite stranicu

Sistem zupčenja i kaiševi

Kaiševi, španeri, roleri, pumpe za vodu.

Pumpe za vodu SKF

Tokom svog radnog veka, automobilska pumpa za vodu potisne kroz rashladni sistem motora nekoliko miliona litara rashladnog fluida. Zato je pumpa za vodu jedan od kritičnih agregata motora. SKF AquaMax je dizajnirana tako da obezbedi adekvatan protok i pritisak u svim uslovima vožnje, a završna obrada propelera u prepoznatljivoj plavoj boji, pozajmljena iz aero-tehnologije, obezbeđuje dodatnu zaštitu od korozije. Jedinstveni dizajn zaptivki eliminiše mogućnost curenja i produžava radni vek pumpi.

Španeri SKF

SKF španer uspostavlja pravu zategnutost i pravac za zupčati kaiš. Ugrađena opruga i sistem frikcije održava konstantnu zategnutost kaiša tokom rada motora.

ContiTech pogonsko remenje

ContiTech kao najznačajnija divizija nemačke korporacije Continental, vodeći je svetski proizvođač pogonskog remenja za prvu ugradnju. ContiTech je specijalista za proizvodnju gumenih i plastičnih delova. Sa svojim proizvodima i sistemima razvijenim uz primenu najsavremenijih tehnologija, ContiTech je jedan od najpriznatijih proizvođača originalnih delova za automobilsku industriju.

Opširnije…

Setovi zatezača sa kaiševima SKF

SKF i proizvođači automobila su saglasni da je pri promeni kaiša potrebno istovremeno zameniti i zatezač kaiša. Kako bi Vam olakšao posao SKF je sve potrebne delove sastavio u jenoj kutiji (KIT).

Menjanje samo kaiša ili samo zatezača kaiša je pogrešna ekonomija – pravilan rad motora direktno je zavisan od obe ove komponente, te neispravnost bilo koje od njih može dovesti do ozbiljog kvara motora. Ugradnjom SKF-ovog kompleta iz kutije koja sadrži sve potrebne delove za popunu popravku, čuvate vaš motor od eventualnih rizika.

Zatezači INA

Holding kompanija INA Schaeffler KG poznata je po svojoj orijentaciji prema kupcu, inovacijskoj snazi i najvišem kvalitetu. Grupa pripada vodećim svetskim proizvođačima kotrljajućih ležajeva i priznati je partner skoro svih proizvođača automobila.

Scaeffler grupa i njihovi proizvođači Luk i INA predstavljaju određenu naklonost klijenata, inovativnu snagu i maksimalni kvalitet. INA proizvodi primenjuju se i u automobilskom i industrijskom sektoru Schaeffler grupe. Firmu je osnovao dr Geoerg Schaeffler u nemačkom gradu Herzogenaurach 1946. godine. Njegov razvoj igličnog ležaja i košuljica ležaja – pionirski izum – pomoglo je da iglični ležaj dostigne značajan industrijski razvoj.

Širina i opsežnost INA automobilskog proizvodnog programa se reflektuje u više različitih poslovnih sektora kao što su motori, transmisije i drugo. Nadalje, INA raspolaže velikim brojem delova zatetača kao što su klizač, mehanički i hidraulički zatezači kaiševa. U svojoj ponudi INA takođe ima setove zupčenja za putnička vozila.

Kaiševi DAYCO

DAYCO je svetski lider u konstruisanju i proizvodnji originalne opreme sistema kaišnih prenosa: zupčasti kaiševi, PK kaiševi, klinasti kaiševi, španeri, roleri… DAYCO isporučuje komponente originalnog ili ekvivalentnog kvaliteta i za motorna i za industrijska vozila.

Opširnije…