Pored zimskih guma, ispravnog akumulatora, novih metlica brisača, ispravne rashladne tečnosti, u zimskim uslovima aditivi koji se dodaju dizel gorivu bi mogli biti od višestruke koristi. Za sigurno jutarnje paljenje pri niskim temperaturama je najvažnije imati ispravan akumulator. Pored akumulatora, nekoliko važnih faktora utiču na rad motora u trenutku paljenja. I na dizel i na benzinske motore niske temperature imaju veliki uticaj. Ali, zbog specifičnog rada dizel motora, zimski period je zahtevniji za dizel motore.

Aditiv protiv mraza

Sa dolaskom zime i niskih temperatura ponovo se aktualizuje pitanje “smrzavanja” dizel goriva u takvim uslovima. Naime, brojni vlasnici automobila sa dizel motorom su već iskusili problem sa “smrzavanjem” goriva, kada nisu mogli pokrenuti svoje automobile. Glavni problem je kristalizacija njegovih pojedinih komponenti na niskim temperaturama. Prilikom ekstremno niskih temperatura samo dodatni aditivi potpuno eliminišu zgrušavanje. U rezervoar za gorivo se prvo dodaje aditiv, pa tek onda gorivo da bi se aditiv u potpunosti izmešao sa gorivom.

Naša preporuka je Castrol TDA.

 To je dizel dodatak složenog delovanja. Pre svega, aditiv je usmeren na poboljšanje pumpanja dizel goriva tokom prvog perioda mraza. Pored poboljšanja svojstava pri niskim temperaturama, proizvod radi na poboljšanju performansi dizel goriva, zaštiti sistema goriva i povećanju efikasnosti motora.

Jedinstveni sastav proizvoda dizajniran je tako da značajno skraćuje vreme pokretanja pri niskim temperaturama. Kada se proizvod koristi u skladu sa uputstvima, indeks pumpanja se može prilagoditi na -26 0 S, u zavisnosti od kvaliteta izvornog goriva.

Aditiv je sposoban za rad u širokom temperaturnom opsegu, što mu omogućava upotrebu na krajnjem severu i vrlo hladnim zimama, kao i u pustinji i vrlo vrućoj klimi. U svim uslovima, TDA tečnost je sposobna da očisti brizgaljke, poveća snagu motora i zaštiti pumpu za gorivo pod visokim pritiskom i ostatak sistema za gorivo od habanja i korozije.

Aditiv se maloprodajnoj mreži isporučuje u pakovanju od 250 ml, što je dovoljno za 250 litara dizel goriva. Kroz prozirnu ambalažu jasno se vidi sama tečnost koja ima prljavo smeđu boju, ponekad sa crvenkastom bojom.

Proizvod je prošao međunarodnu sertifikaciju i apsolutno je siguran za životnu sredinu.

Proizvod je dostupan u našoj prodavnici ili ga možete poručiti online.

CASTROL aditiv za DIZEL