Sa dolaskom zime i niskih temperatura ponovno se aktualizuje pitanje “smrzavanja” dizel goriva u takvim uslovima. Naime, brojni vlasnici automobila sa dizel motorom su već iskusili problem sa “smrzavanjem” goriva, kada nisu mogli pokrenuti svoje automobile.

O karakteristikama dizel goriva kod niskih temperatura:

Za razliku od benzinskog goriva, dizelsko gorivo karakteriše “smrzavanje” odnosno kristalizacija pojedinih njegovih komponenti pri niskim temperaturama. Pri temperaturama od -5 °C do -10 °C dolazi do skrućivanja parafina u gorivu te ono postaje zamagljeno.
U ovoj fazi još ne postoje problemi sa korišćenjem goriva. Međutim, sa daljnjim snižavanjem temperature povećava se veličina kristala parafina koji mogu začepiti filter koji tada postaje nepropusan za gorivo. Klasičan simptom ovog problema je nemogućnost paljenja motora. Temperatura kod koje dolazi do začepljivanja filtera naziva se tačka filtrabilnosti.
Problem nastaje kada se gorivo tačke filtrabilnosti od -15 °C nalazi u rezervoaru goriva automobila koji stoji na spoljnoj temperaturi od, na primer, -20 °C. Vrlo je verovatno da automobil u tom slučaju neće upaliti. Proizvođači ublažavaju ovaj problem ugradnjom grejanih filtera goriva na nove dizel motore kako bi sprečili pojavu ovog problema u vožnji.

To je dizel dodatak složenog delovanja. Pre svega, aditiv je usmeren na poboljšanje pumpanja dizel goriva tokom prvog perioda mraza. Pored poboljšanja svojstava pri niskim temperaturama, proizvod radi na poboljšanju performansi dizel goriva, zaštiti sistema goriva i povećanju efikasnosti motora.
Jedinstveni sastav proizvoda dizajniran je tako da značajno skraćuje vreme pokretanja pri niskim temperaturama. Kada se proizvod koristi u skladu sa uputstvima, indeks pumpanja se može prilagoditi na -26 0 S, u zavisnosti od kvaliteta izvornog goriva.
Aditiv je sposoban za rad u širokom temperaturnom opsegu, što mu omogućava upotrebu na krajnjem severu i vrlo hladnim zimama, kao i u pustinji i vrlo vrućoj klimi. U svim uslovima, TDA tečnost je sposobna da očisti brizgaljke, poveća snagu motora i zaštiti pumpu za gorivo pod visokim pritiskom i ostatak sistema za gorivo od habanja i korozije.
Aditiv se maloprodajnoj mreži isporučuje u pakovanju od 250 ml, što je dovoljno za 250 litara dizel goriva. Kroz prozirnu ambalažu jasno se vidi sama tečnost koja ima prljavo smeđu boju, ponekad sa crvenkastom bojom.
Proizvod je prošao međunarodnu sertifikaciju i apsolutno je siguran za životnu sredinu.

Proizvod je dostupan u našoj prodavnici ili ga možete poručiti online.
Uvek na raspolaganju,
Vaš Auto Mika!