Zaleđena vrata na automobilu baš nikad ne otvarajte na silu jer možete da ih oštetite. Ako imate priliku, polijte ih toplom vodom, nikako vrućom, jer vruća voda može da ošteti i vrata i bravu. Ako pri ruci nemate toplu vodu, tada pokušajte da se naslonite na vrata i da ih pomerite malo svojom težinom – ovaj trik ponekad pomogne tako što led koji drži vrata pukne.
Može da vam pomogne i fen za kosu, ako imate mogućnost dovučete produžni kabl i spojite ga na struju. Takođe, možete da pokušate i da malo ugrejete ključ upaljačem, pa da ga stavite u bravu, ali pazite da ne bude vruć, već topao. Ovaj postupak možda ćete morati da ponovite nekoliko puta.
Takođe, ukoliko nemate kupovni sprej za otapanje leda na automobilu, napravite ga sami!
Sipajte u bocu sa raspršivačem mešavinu alkohola i vode u razmeri 2:1 (dve trećine alkohola i trećina vode). Pošpricajte po zaleđenim delovima, po kvaki, ivicama vrata…
Led bi ubrzo trebalo da oslabi i vrata ćete lakše otvoriti. Ova tečnost pomaže i kod zaleđenih stakla.

Neki automobile odleđuju mešavinom hladne vode i soli. Otprilike, na litar vode stavite kašičicu do dve soli, promešajte, pa pažljivo prelijte zaleđene površine – ivicu automobilskih vrata ili brave.

Naša preporuka je MOTIP DOOR LOCK DE-ICER!

Trenutno odleđuje zamrznute komponente mehanizma za zaključavanje i resetuje njegovu pokretljivost, bez oštećenja.

Proizvod je dostupan u našoj prodavnici ili ga možete poručiti online.

Uvek na raspolaganju,

Vaš Auto Mika!