Ukoliko imate nov auto sigurni ste da su u njima originalni delovi i da dugo vremena ne morate da razmišljate o njihovoj zameni. Stvar u vezi sa zamenom auto delova na starijim automobilima ili polovnim kolima je drugačija. Auto delove možete da menjate u ovlašćenom servisu marke automobila kojeg vozite ili kod vašeg majstora za kola koga posećujete.
U zavisnosti od vašeg izbora i finansijskih mogućnosti možete neispravan auto deo da zamenite originalnim ili onim koji je jeftiniji, ali ne i orignalan. Kod onih koji nisu originalni uvek se postavlja pitanje njhovog kvaliteta. Interval odlaska na veliki servis zavisi od toga da li je auto nov i sa originalnim auto delovima ili sa auto delovima koji nisu originalni.
Kada posedujete originalne auto delove na veliki servis se ide na 12000 do 16000 pređenih kilometara ili na 5 godina ukoliko niste dosegli kilometražu. Kod automobila sa polovnim auto delovima interval odlaska na veliki servis je mnogo kraći.

Novi ili stari auto delovi

Prosek starosti automobila koji se voze u Srbiji je oko 15 godina. Da bi mogli i dalje da se voze stari autombili potrebno je da auto delovi za njih budu lako dostupni. Da li kupovati nove ili stare auto delove?
Svaki od ovih izbora ima svoje prednosti i mane. Najvažnija prednost kupovine polovnih auto delova je njihova povoljnija cena u odnosu na cenu novih auto delova. Mana im je nesigurno poreklo i kvalitet, kao i kakve su bile navike vozača automobila odakle potiče deo. Ušteda koja se napravi kupovinom polovnog auto dela ne vredi ukoliko mu je ubrzo potrebna zamena.

Zbog boljeg kvaliteta ipak je sigurnije kupiti novi auto deo

Zbog boljeg kvaliteta ipak je sigurnije kupiti novi auto deo, ukoliko možete da izdvojite novac za višu cenu. Dešava se da kod starijih automobile ne mogu da se nađu novi auto delovi jer se više ne proizvode. Tu rešenje mogu biti aftermarket proizvođači koji proizvode nove auto delove za određene modele automobile. U serivisu AutoMika imamo veliki izbor originalnih auto delova za Vaše automobile, po pristupačnim cenama u odnosu na dobijeni kvalitet.

Izvor: www.ckm.rs
U Auto Miki možete pronaći sve delove za vaše mezimce, bilo da su oni novi ili starije generacije.
Naš stručni tim vam je uvek na raspolaganju.
Vaš Auto Mika!